Skulptursnurran kommer till Upplands Väsby i ett nytt samarbete med Skulpturskogen Ed. Platsen för äventyrsvandringen blir parken i Sigma (bakom Sigma Centrum).

Möt mystiska clowner, klura ut hemligheter och bygg jätteskulpturer! Kan du följa ledtrådarna, klara uppdragen och lösa mysteriet? 


Vad är Skulptursnurran?
Skulptursnurran är en upplevelsevandring, en händelse-skattjakt, ett äventyr där barnen själva blir hjältarna, för barn och familjer. Deltagarna blir skickade på ett mystiskt uppdrag där de möter clowner, skådespelare och konstnärer. På varje station får barnen ett uppdrag där de tillsammans med konstnärerna får hjälpas åt att skapa skulpturer och lösa gåtor för att hitta nästa ledtråd och slutligen kanske lösa mysteriet…

När? Den 15 och 16 juni kl 11 – 15. Äventyrsvandringen tar ca 45 minuter.
Hur? Barnen går i grupper om ca 10 barn var tionde minut. Upplägget kan liknas vid en tipspromenad, fast varje station innehåller något helt annat än 1×2 – frågor…
Var? Parken bakom Sigma centrum i Väsby.För vem? Uppdragen passar bäst för barn mellan 6 och 12 år, men vuxna och yngre syskon är så klart också välkomna att följa med!
Kostnad: GRATIS
Anmälan: Det behövs ingen anmälan. Biljetter hämtas gratis på plats från och med kl 10 båda dagarna.
Det finns även möjlighet att förboka större grupper (rekommenderas för grupper med över 10 barn), båda dagarna. För mer info och bokning, mejla info@kultursnurran.se.

Skulptursnurran är ett samarbete mellan Kultursnurran och Kulturföreningen Källaren/Skulpturskogen Ed som genomförs i samarbete med Väsbyhem, med stöd av Upplands Väsby kommun och Kulturrådet.